fbpx

Пускат четири полета седмично между САЩ и Китай

Съединените щати и Китай ще разрешат четири седмични полета между двете страни, съобщи американското министерство на транспорта.

По този начин ще се облекчи конфронтацията поради ограниченията на полетите в средата на пандемията.

Правителството на САЩ все още се надява, че Китай ще се съгласи изцяло да възстанови правата на Щатите да летят съгласно двустранното споразумение за авиация.

Колкото повече полети разреши китайското правителство, толкова повече ще извършват американските авиокомпанииу предаде Ройтерс.

Преди това Вашингтон заяви, че ще забрани на китайските пътнически въздушни превозвачи да летят до Съединените щати, оказвайки натиск върху Пекин, за да позволи на американските авиолинии да възобновят курсовете си.

След това Китай обяви, че ще облекчи коронавирусните ограничения и ще позволи на повече чуждестранни въздушни компании да летят до страната.

След като Пекин се съгласи да разреши четири полета седмично от Съединените щати, Delta Air Lines обяви, че следващата седмица ще изпълнява два полета до Шанхай от Сиатъл и от началоно на юли веднъж седмично  – от Сиатъл и Детройт, през Сеул.

United Airlines заяви, че възнамерява да възобнови полетите до Китай през следващите седмици.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"