fbpx

Отменят ритуала на връх Шипка, Радев и Караянчева ще са там

Да бъдат отменени планираните тържества на връх Шипка по случай Националния празник на България – 3 март заради риск от усложняване на „епидемичната ситуация“. Това препоръча Националният оперативен щаб по коронавируса.

Мотивите са, че има нова грипна вълна от вирус тип “Б“ в областите Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София – област.

Усложнена е епидемичната ситуация в страната и от нови случаи на морбили.

От Националния оперативен щаб предупреждават, че струпването на големи групи хора на едно място създава рискове.

От областната администрация на Стара Загора съобщиха, че планираният за 3 март официален ритуал за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка се отменя.

Въпреки това президентът ще поднесе цветя на Паметника на свободата на Шипка, казаха от прессекретариатът на държавния глава. От 11 часа той ще отправи и приветствие по случай празника.

На Шипка ще бъде и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

От 09.30 часа Караянчева и Радев ще присъстват на молебена, който ще бъде отслужен в Шипченския манастир „Рождество Христово“ от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан.

Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред паметника остава свободен. В сила остават и въведените промени в движението, които по-рано през деня бяха оповестени от АПИ.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"