fbpx

Tesla съди конкурент, че краде служители и информация

Tesla, специализирана в производство на автомобили с електродвигатели, обвини конкурентната компания Rivian в кражба на разработки. Делото влезе в електронната база данни на съда в американския окръг Санта Клара, Калифорния.

В исковата молба се твърди, че Rivian активно набира бивши служители на Tesla. Предполага се, че представители на набедената компания им казват от кои разработки се интересуват най-много.

Затова в Tesla виждат това като опит да се „открадне информация, която е търговската тайна“. Документът обръща внимание на факта, че бивши служители на Tesla, изпълнявайки подобни искания, нарушават споразумение за конфиденциалност, съобщи ТАСС

Според ищците поне четирима техни специалисти „са получили изключително ценна поверителна информация“ преди да се преместят в Rivian. Редица бивши служители на Tesla са сред подсъдимите.

Както се разбира от документа, Rivian e получила чертежи на Tesla, както и документи, свързани с организацията на работа във фирмата, методите за търсене на нови служители и заплатите им. Ищците казват, че около 70 служители на Rivian идват директно от Tesla. 22 от тях са правили нерегламентирани проучвания през последните четири месеца.

Rivian е основана през 2009 година. Централният й офис се намира в американския град Плимут (Мичиган). Tesla е основана през 2003 г. и е базирана в Пало Алто, Калифорния.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"