fbpx

Tesla заведе дело срещу властите в Калифорния, не дават да отвори завода

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюзом заяви в четвъртък, че редица фирми ще могат да се върнат в производството от 8 май.

В същото време администрацията на окръг Аламида, където е град Фремонт и заводът на Tesla, се противопостави на възобновяването на работата, въпреки опитите на компанията да проведе диалог.

Затова ръководството на Tesla на 9 май заведе дело, за да признае изискванията на местните власти за нищожни.

По-рано в събота изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви, че централата на компанията ще бъде преместена от Пало Алто, Калифорния поради продължаваща забрана от властите да възобновява работата в завода си във Фремонт.

В окръг Аламида, според университета Джон Хопкинс, 1961 са заразени с новия коронавирус, починали са 70 пациенти.

Общо в САЩ има 1 309 550 заразени, над 78 800 от тях са загинали.

Tesla е основана от предприемача Илон Мъск през 2003 г. Отначало компанията се специализира изключително в производството на електрически превозни средства, но по-късно започна да разработва и соларни панели и други системи за пестене на енергия.

„Като взема предвид препоръките на губернатора, подкрепени от науката и надеждни здравни данни, фактът, че федералното правителство и държавните органи класифицират производителите на автомобили като съоръжения за поддържане на живота, както и нашия добре утвърден план за безопасност, Tesla започна процеса на обновяване дейности “, се казва в публикацията в блога на компанията, цитирана от ТАСС.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"