fbpx

Автомобилният сектор балансира фондовия пазар

фондов пазар, акции

Европейските акции се търгуваха без ясна динамика в сряда. Книжата на автомобилния сектор нарастнаха след съобщенията, че се водят преговори за сливане между Fiat Chrysler и PSA Group. Това компенсира загубите от несигурността около временната търговска сделка между САЩ и Китай.

Общоевропейският индекс STOXX 600 падна с 0,14%, докато индексът на автомобилния сектор се повиши с 0,47%, като преди това бе достигнал почти шестмесечен максимум, съобщи Ройтерс.

Италиано-американският концерт Fiat Chrysler и собственикът на Peugeot, френският PSA преговарят за потенциално сливане, което ще създаде един от водещите световни производители на автомобили. Акциите на компаниите се повишиха съответно с 8,71% и 5,38%.

В същото време пазарен натиск упражниха тревогите относно търговската сделка на САЩ и Китай.

Работата по временна търговска сделка между двете държави може да не бъде завършена навреме, така че двамата лидери да я подпишат следващия месец в Чили.

Ценните книжа на Deutsche Bank паднаха с 6.38%, след като кредиторът отчете нетна загуба през третото тримесечие от 832 милиона долара поради основно преструктуриране.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"