fbpx

Фондовите пазари на минус заради търговски съмнения

Американските акции паднаха в четвъртък на фона на противоречиви сигнали за сделката между САЩ и Китай, докато инвеститорите разглеждаха добри тримесечни отчети от Apple и Facebook, съобщи Ройтерс.

Китайски висши чиновници се съмняват във възможността за сключване на дългосрочна търговска сделка с Вашингтон, отбеляза Блумбърг, позовавайки се на неназовани източници.

В същото време Тръмп заяви, че Вашингтон и Пекин скоро ще обявят ново място, където той и китайският президент Си Дзинпин ще подпишат „първата фаза“ на търговското споразумение след отмяната на срещата на върха на АТЕС в Чили, насрочена за средата на ноември.

Чувствителният към търговията индустриален сектор загуби 1,14%, докато Philadelphia Semiconductor index падна с 0,62%.

Пазарните настроения бяха повлияни положително от силните тримесечни отчети от Apple и Facebook.

Акциите на Apple нараснаха с 2,26%, след като компанията прогнозира, че продажбите в ключов ваканционен квартал са над очакванията на Уолстрийт.

Японският индекс Nikkei падна в петък, след като акциите на износителите попаднаха под натиск поради покачване на йената спрямо долара на фона на опасенията за търговска сделка между САЩ и Китай.

Nikkei затвори по-ниско с 0.3% до 22.850.77 пункта. В същото време индексът нарасна с 0,2% през седмицата, като показва четвърта поредна седмица растеж. По-широкият индекс на Topix затвори непроменен на около 1.666.50 пункта.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"