fbpx

Уолстрийт затвори с ръст, подкрепен от повишение при търговията на дребно

Нюйоркската фондове борса затвори с повишение във вторник заради перспективите за допълнителни стимулиращи мерки и рекорден ръст на търговията на дребно.

Всичко това са сигнали, че американската икономика може да се възстанови по-рано от очакваното, съобщи Ройтерс.

Продажбите на дребно в САЩ нараснаха със 17,7% през май след рекордния спад от 14,7% през април, показват данни на Министерството на търговията.

Апетитът към риск получи допълнителен стимул благодарение на инфраструктурния пакет от 1 трилион долара, разработван от администрацията на Тръмп за стимулиране на икономиката.

„Продажбите на дребно са онова, което движи пазарите“, казва Райън Детрик, старши специалист по пазарна стратегия в LPL Financial в Шарлът, Северна Каролина.

И допълва, че „миризмата на стимули във въздуха със сигурност допринася за днешния растеж.“

На фона на ново увеличение на заразените с коронавирус в Китай, Съединените щати и стабилното разпространение на вируса в Латинска Америка, клиничните проучвания във Великобритания показват, че кортикостероидният дексаметазон намалява смъртността сред пациентите с тежко заболяване с около една трета.

Индексът на Дау се повиши с 2.04% до 26.289.98 пункта, S&P 500 – 1.90% до 3.124.74 пункта, а Nasdaq Composite добави 1.75%, като се покачи до 9.895.87 пункта.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"