fbpx

Изходът е един – предсрочни избори, заяви президентът Радев

Изходът е един – оставка на правителството, на главния прокурор и предсрочни избори.

Това заяви във Велико Търново президентът Румен Радев, който участва в тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите и специализантите от 142-ри випуск „Добруджански”, предаде БГНЕС.

„Слушам хората, чета плакатите и мисля, че преживяваме някакво пречистване. След години на лъжи и унижение, българите изричат истините с кураж“, каза още държавният глава.

Според него гласуваните от парламента днес промени в правителството са опит за печелене на време. Той допълни, че трябва прозрачно, отчетно и отговорно управление, което да не обслужва бизнес кръгове, а интересите на хората.

„Президентът за пореден път показа, че не олицетворява единството на нацията. Той призова за разпускане на НС с вдигнат юмрук. Радев целенасочено и систематично разделя обществото, призовава към омраза и бунтове и зове към неуважение на институциите. ГЕРБ категорично се противопоставяме на неуважението към правителството и опитите за въвеждане на еднолична и безконтролна власт в България“, се казва в  декларация, прочетена от председателя на Парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в началото на днешното пленарно заседание.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"