fbpx

В Lufthansa обмислят да предлагат тест за коронавирус преди пътуване

Най-голямата германска авиокомпания Lufthansa смята да предостави на пътниците възможност да направят тест за нов коронавирус преди отпътуване.

Това съобщи в петък Der Spiegel, позовавайки се на собствени източници.

Превозвачът иска да отвори мобилни центрове с партньори през юни или в самото начало на юли за анализ на летищата във Франкфурт на Майн и Мюнхен. Според плановете на Lufthansa резултатът ще бъде готов за около четири часа след теста.

Според Der Spiegel новата услуга вероятно ще представлява интерес за пътниците, които пътуват до страни, където при влизане трябва да имат доказателство за отсъствие на болестта. Колко може да струва експресният тест, не се съобщава.

Lufthansa Group има големи загуби поради намаления пътникопоток заради пандемията. През последните месеци до 95% от полетите са отменени.

На всеки час компанията губи около 1 млн. евро. През настоящия месец въздушният превозвач възнамерява значително да увеличи броя на полетите.

На 25 май германското правителство постигна съгласие с Lufthansa за условията за предоставяне на пакет от помощи в рамките на 9 милиарда евро.

Акционерите на Lufthansa ще обсъдят подкрепата на извънредно заседание на 25 юни. Медиите по-рано разпространиха информация, според която може да бъде по-изгодно да поискат производство по несъстоятелност, отколкото да се съгласят с условията за кредит.

Тревогата може да намали около 22 хиляди работни места. Общо в Lufthansa Group работят 138 хиляди души.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"