fbpx

Ще работят също банки, застрахователи, бензиностанции

банка

Освен хранителните магазини и аптеките, ще продължат да работят също банките, застрахователите, бензиностанциите.

Правителството въведе противоепидемичните мерки в цялата страна до 29 март 2020 г. На практика се затварят детски градини, училища, университети, молове, питейни заведения, барове, дискотеки и още обществени места, където се събират много хора.

Управителният съвет на Асоциацията на банките в България уведоми гражданите и фирмите, че обслужването на клиентите в банковите клонове ще продължи нормално, като ще се прилагат препоръките за повишена хигиена и сигурност, както на служителите, така и на клиентите.

Клиентите могат да се възползват и от дигиталните услуги и канали за банкови операции, ако не желаят да посещават на място клоновете.

От днес има още 7 нови случая на коронавирус у нас. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание на Министерски съвет съвместно с Националния кризисен щаб.

Така случаите на заразени с COVID-19 стават 30, досега има една жена, която е починала.

България е в извънредно положение, гласуваха депутатите по предложение на кабинета. То ще продължи един месец – от 13 март до 13 април.

Днешното заседание в МС е едно от последните присъствено. Ще даде техническа възможност министрите да си седят в кабинетите и ще си комуникират чрез конферентни връзки.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"