fbpx

Български стартъп осигурява софтуер за срещата на ООН

Българският стартъп TheVirtual.Show ще направи 75-годишната среща на ООН възможна благодарение на софтуетната си платформа за виртуализация на събития.

За първи път в историята на организацията най-важното събитие – Генералната Асамблея и съпътстващите ги срещи и дискусии на най-високо ниво, ще се проведат виртуално.

“За по-малко от година ние създадохме платформа, която няма аналог в света и за нас е чест, че ООН ни избра, за да предоставим решение за едно от най-важните и влиятелни глобални събития и виртуално пространство за дискусия за бъдещето на планетата и човешкия вид” каза съоснователят и идеолог на платформата д-р Пламен Русев.

Той е известен и със своята филантропска дейност, като  основател и изпълнителен председател на Webit и посланик на добра воля по дигиталните въпроси на България.

Forbes вече определи TheVirtual.Shown като една от най-иновативните платформи за виртуални събития в света.

“Комуникацията и бизнесът все повече ще избират виртуалната среда, защото е по-лесно – не изисква толкова много планиране, ресурси за командировки и отсъствие от офиса и дома; много по-щадящо природата – без замърсяване на околната среда в резултат на пътувания и съпътстващия CO2 от транспортните средства; стотици пъти по бързо и ефективно – защото позволява пълното бизнес снаряжение и максимално използване на дигиталните ресурси и ноу-хау на компанията”, споделя д-р Русев.

Именно поради това той създава концепцията и кани друг изявен технологичен предприемач от България – основателя на най-бързо развиващата се технологична компания в ЦИЕ – Булпрос, Ивайло Славов да създадат новата компания заедно с третия съдружник – Андрей Пешев.

Днес, няколко месеца по-късно, TheVirtual.Show е сред световните лидери в новия пазарен сегмент на виртуалните събития, които замениха форумите, изложенията и конфeрентния бизнес.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"