fbpx

В понеделник сменят арестувания зам.-министър на екологията

Още в понеделник арестуваният заместник министър на екологията Красимир Живков ще бъде сменен. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в Бургас.

Живков заедно с русенските бизнесмени братя Бобокови и още 4 лица са обвинени за участие в организирана престъпна група, свързана с внос на опасни отпадъци. Според прокуратурата групата е създадена „с користна цел и с участието на длъжностни лица“.

Днес специализираната прокуратура внесе в съда искането за постоянно задържане на зам.-министъра Красимир Живков, Габриел Савов, Атанас Бобоков и Николай Миховски.

Габриел Савов е ръководил РИОСВ-Плевен, когато се разрази скандалът с открития в града тонове опасен боклук от Италия.

Още двама ще се изправят пред съда – от обвинението поискаха домашен арест на Васил Богданов и Айгюн Еминов.

Специализираният наказателен съд определи гаранция от 1 млн. лв. за бизнесмена Пламен Бобоков.

„С екоминистъра Емил Димитров сме се разбрали в понеделник да имам предложение от него за нов зам.-министър с ресор „Отпадъци“. Няма милост за никого. Ако си мисли, че ще има компромис, защото се познаваме…“ Това заяви премиерът Бойко Борисов в Бургаско, който провери строителството на спортната зала „Арена Бургас и Обходния път на Поморие.

„Няма милост за никого“, допълни той и припомни за отстраняването Цветан Цветанов от ГЕРБ.

Според Борисов най-вероятно Цветанов ще си направи собствен политически проект, защото е обиден от начина, по който е обвинен и отстранен.

Преди три дни прокуратурата прекрати проверката срещу бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов за придобиване от него на луксозен мезонет с асансьор от фирма “Артекс” в скъпия столичен квартал “Изток”. 




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"