fbpx

Борисов няма да затяга мерките въпреки пика на заразените с Covid-19

Санитарните мерки няма да бъдат затягани, въпреки че беше отчетен своеобразен черен рекорд със 132 новите случаи на заразени с Covid-19 за последното денонощие.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в МС.

Общият брой на заболелите от началото на пандемията у нас са вече 3674 души.

Коронавирусът продължава да тормози Европа в най-огромните размери, които си представяме, каза премиерът. Той даде изявление докато чакаше да му дойде ред за изказване по време на видеоконферентната среща Европейския съвет.

Той допълни, че е провел заседание с представители на щаба и общото мнение е, че вирусът е по-малко агресивен, отколкото в началото. Освен това не е толков вирулентен – това означава, че случаите на най-тежки усложнения са намалели.

Болниците са с по-голям капацитет, разполагат с достатъчно количества от всички възможни медикаменти, които дават някакъв резултат при лечение на коронавирус.

Спазвайте трите Д – Дисциплина, Дистанция и Дезинфекция, призова Борисов. Трябва да свикнем да живеем с това, допълни той и призова всеки, който усети симптоми да потърси медицинска помощ.

Запитан дали очаква дълбока рецесия през есента, Борисов категорично отговори: „Да, да, да!“

„Спазвайте 3 Д – Дисциплина, Дистанция и Дезинфекция! Иначе наистина “яко ще се мре”!!!“, призова във Фейсбук изпълнителният директор на спешния институт „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Борисов уточни, че днес са установени антитела при проф. Балтов и го е посъветвал да се самокарантинира.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"