fbpx

Отварят молове и фитнес зали, ще пускат автобуси до Витоша

След повече от два месеца, от днес отварят търговските центрове тип мол. Остава забраната на територията им да работят увеселителните и игрални зали и баровете, както и закритите площи на заведения за хранене и развлечения.

Изключение са заведенията за хранене с открита площ и самостоятелен вход, предвижда заповед на здравния министър.

Също от понеделник, 18 май, дейността си могат да възстановят и фитнес залите при заетост на местата не повече от 10 човека за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 квадратен метър площ.

Продължават да действат противоепидемични мерки: в асансьорите не могат да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите ще се допускат до седем човека.

В магазините трябва да има дезинфектанти и да се спазва необходимата дистанция. Дрехите и обувките ще могат да се пробват. Пробните и тоалетните ще се ползват през една.

Задължително е носенето на маски в търговските центрове.

Общинските съветници от Комисията по транспорт в София ще обсъдят как и с какви автобуси да се възстанови транспортът до Витоша.

От днес контрольорите и шофьорите на градския  транспорт в столицата няма да продават билети заради противоепидемичните мерки.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"