fbpx

Прокуратурата да провери компроматите срещу Борисов, настоява президентът

„Такова нахлуване в личното пространство със спящия г-н Бойко Борисов е най-опасно. Такова нахлуване в личното пространство е безумно. Това означава риск за живота на премиера, заяви в Перник президентът Румен Радев по повод публикуваните вчера снимки, за които се твърди, че са от спалнята на премиера.

На някои от тях е показано нощно шкафче, чието чекмедже е пълно с пачки банкноти от по 500 евро, златни кюлчета, а отгоре – пистолет.

Радев разказа, че в момента, в който излезли снимките, се е обадил на НСО да отидат веднага при премиера и да направят проверка на случая.

Според президента, прокуратурата е длъжна да направи проверка, защото в момента е най-важно да има независима експертиза за достоверността на аудиозаписа и на снимките.

„В момента има един нелеп сценарий – да се отклони вниманието от най-големия въпрос, а той е един: дали тези снимки са някаква манипулация, постановка, дали записът е монтаж. Това е въпросът. Не мога да тълкувам всичко, изречено от господин Борисов, защото за разлика от него моята фантазия все пак има някакъв предел“, каза още Радев, цитиран от БНР.

Според него е „крайно недостойно отново да се лепят петна по службата НСО, хората там не го заслужават. Защото това са професионалисти с висок морал.

НСО охранява извън сградата, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи цялата отговорност за тези гости, каза още Радев. Той посъветва премиера да си направи преценка за кръга от познатите си.

Президентът допълни, че никога не е изразявал желание за служебен кабинет.

„Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да отваря чекмеджета и да ги пълни с пачки“, заяви с усмивка президентът в отговор на обвиненията на Бойко Борисов, че Радев вдига дрон да го следи.

Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове, призна държавният глава. Той обяви, че ще наложи частично вето в промените на закона за МВР.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"