fbpx

Социалните партньори подписаха националното споразумение

Социалните партньори са подписали Националното тристранно споразумение по ключови теми за ускоряване на икономическото развитие в България.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното правителствено заседание.

Споразумението е 2-годишно, а сред целите му са издигане в национален приоритет приемането на България в ОИСР, Шенгенското пространство и ERM II; намаляване броя на административните структури и продължаване на административната реформа; прилагане на нова индустриална политика „Индустрия 2030“.

В Националното тристранно споразумение е залегнало разработването и приемането на енергийна стратегия на България до 2030 г, с хоризонт до 2050 г., съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Договорено е да бъде изградена и ясна визия за бъдещето на Маришкия басейн.

Пълната либерализация на пазара на електрическа енергия в България е другата тема, която е залегнала в тристранното споразумение, добави министър Петкова.

Кабинетът ще предоставени на Рилския манастир 1,620 млн. лева за изграждане на локално пречиствателно съоръжение за нуждите на манастира. В петък ще започне укрепването на срутището край пътя за манастира.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"